zondag 22 juni 2008

Simpel geluk

Simpel geluk

Samen met de poesjes op onze nieuwe en vers gewassen overtrek.
Het raam open, wind en zon bereiken ons af en toe, zachtjes.
De gordijnen bewegen heen en weer.
De wasmachine draait.
Groene thee.

Bloemen in de berm

De bloemen uit de berm kwamen met een klein cadeautje....





zaterdag 21 juni 2008

Bloemen in de berm

Gisteren ben ik op aanraden van deze vriendin bloemen gaan plukken in de berm vlakbij mijn huis. En ze had gelijk. Het was de moeite waard.

Sint-Janskruid: het gebruik ervan helpt bij milde depressie, de olie die je kunt maken door de plant in olijfolie te zetten werkt verzachtend en helend bij een schrale of droge huid. Overigens zijn de plant, steel en bloemen giftig.

Duizendblad: Wordt gebruikt bij griep, koorts en als verzachtend middel. Heeft dezelfde eigenschappen als Kamille.

Close-Up



zaterdag 14 juni 2008

Vis

Vandaag bij het nieuwe haventje van onze scoutinggroep lag er een hele grote dooie vis...althans, de restanten van een hele grote dooie vis.

Een paar kinderen hadden de vis gevonden en hadden de vis al opgepakt. Ik zeg ze dat ze de vis niet moeten aanraken omdat dat vies is en schop em vervolgens in een paar welgemikte schoppen een eind uit de richting van ons haventje.

Waarop een klein meisje de volgende vertederende woorden spreekt: "je moet em wel in het water gooien, anders gaatie dood..."

maandag 9 juni 2008

Vertrouwen


Vorige week ben ik dus met Freia naar de dierenarts geweest. Voor het eerst in een jaar. De belangrijkste reden...twijfel....ineens durfde ik niet meer te vertrouwen op mijn eigen oordeel, op het idee dat ik zelf het beste weet hoe het met mijn kat gaat.


Er ontstaat dan een negatieve spiraal van twijfel. Eerst is er twijfel aan mezelf: doe ik hier wel goed aan, heb ik wel gelijk, is ze eigenlijk niet gewoon heel ziek en zwak. Dan volgt de fase waarin ik mijn indrukken begin uit te vergroten: ze slaapt heel veel, ze drinkt ook meer, zie ik daar nu vocht uit haar neusje komen, ze is ook aan de diarree. Die vertroebelde indrukken koppel ik vervolgens aan allerlei extreme conclusies: ze heeft vocht in haar longen en ze verdrinkt dus langzaam op het droge, ze heeft een te hoge bloeddruk en krijgt straks een hersenbloeding, En dan....dan zit er niets anders op dan al mijn moed bij elkaar te rapen en te gaan...naar de dierenarts....en zo kwam ik dus vorige week bij de dierenarts terecht.


Ik ben een hypochonder...soms...ik werk eraan, heus.


De dierenarts? Die kwam tot het volgende oordeel: ze slaapt veel, want het is een kat. ze drinkt meer, want het is warm. Er komt vocht uit haar neusje, want ook katten moeten wel es niezen. Ze heeft diarree, nou dat noemen wij niet echt diarree, maar misschien moet je haar dan ook geen makreel geven....Verder ziet ze er blakend uit: hollands welvaren in een Noorse boskat.


Nu ja...als de twijfel een keer per jaar ineens de stoel onder je billen vandaan trekt, dan is dat nog wel te overzien...

Pioenrozen