zaterdag 26 november 2011

vrijdag 11 november 2011

1000

If the lord asks me what I did with my life, I will say I spent it with you.
(uit songtekst van My love is your love van Whitney Houston)


1000 dagen geleden begon ik aan de 1000-dagen meditatie. Nu is het klaar. 1000 dagen lang iedere dag 11 minuten, ongeacht de omstandigheden: met verblindende hoofdpijn, met griep, met dikke tranen van verdriet, met dikke tranen van blijdschap, in vliegtuigen, op caraïbische eilanden, in Boston op een hotelkamer 11 hoog, gewoon thuis op bed met de poesjes erbij, bij vrienden in de logeerkamer, de avond voor een congres, voor en na mijn doop en vormsel, aan de vooravond van de grote veranderingen in mijn leven die de afgelopen 1000 dagen hebben plaatsgevonden: de geboorte van mijn allerliefste nichtje, het loslaten van mijn allerliefste poesje.

In deze periode ben ik dichter bij God gekomen dan ooit tevoren, ik heb me gerealiseerd dat ik dankbaar mag zijn voor de liefdes in mijn leven. Ik ben een gezegend mens en als de meditatie me iets heeft gebracht dan is dat dat ik me dat iedere dag minimaal 11 minuten lang heb gerealiseerd. Ondanks alle externe omstandigheden die ik hierboven opsomde, voel ik iedere dag opnieuw dat ik liefheb en dat anderen mij lief hebben. Meer is er niet nodig: daarom, als God vraagt wat ik met mijn leven heb gedaan, dan zal mijn antwoord zijn dat ik het met jullie heb doorgebracht.

zondag 30 oktober 2011

Vrijdag 17:45 Tussen Utrecht en Gouda



Tegenwoordig zit bijna iedereen met z'n smartphone te spelen in de trein. Ik ook. Jammer, want het is soms zo mooi wat er buiten te zien is...

zaterdag 29 oktober 2011

The sunny side of sex

Toen ik deze documentaire keek, dacht ik dat ik (en waarschijnlijk veel westerse vrouwen met mij)  heel veel kan leren van de Oegandese vrouwen die van hun lichamen houden zoals het vrouwenlichaam is.

dinsdag 5 juli 2011

Ave Maria

Ave Maria, gratia plena
Dominus tecum
Benedicta tu in mulieribus
Et benedictus fructus ventris tui, Jesus.
Sancta Maria, Mater Dei
Ora pro nobis peccatoribus
Nunc, et in hora mortis nostrae.
Amen.


Maria werd door God uitverkoren om hem ter wereld te brengen. Zij is de intermediar tussen ons en hem. Letterlijk: zij brengt hem immers naar ons toe in fysieke vorm. Ik verplaats me in haar leven. Zij krijgt een kind. De liefde van haar leven. Hij is jarenlang bij haar en dan sterft hij, de man die alleen maar goed is pure liefde, een vreselijke dood. De dood van misdadiger. Langzaam en zo pijnlijk. Zij is erbij. Zij ziet haar kind lijden, schreeuwen om zijn vader en sterven. Ze halen hem van het kruis en leggen hem in haar armen. Haar kind, dood. Pieta.
Wat gaat er door haar heen? Heeft zij de kracht om te vertrouwen op zijn keuzes, weet zij dat het goed is, weet zij dat hij niet alleen maar weg is, maar dat zijn liefde in eeuwigheid bij haar blijft? Kan zij haar verdriet, waarvan ik niet eens kan beginnen te begrijpen wat dat betekent, door het vertrouwen in God laten wegnemen?

zondag 1 mei 2011

dag 808



When the soul was asked to leave and granted a body, it protested asking, “Why me?” God replied, “Within Me, you can’t feel Me. I want you go without Me so that the longing, the yearning, might bring you back to Me.” The power of separation is more wonderful than the power of union, because the power of separation causes the longing for union. It’s the longing for union which is enjoyable, not the union. Union has no purpose. Union is union; but it is the welding which creates the sparks, the light.


© The Teachings of Yogi Bhajan, July 25, 1982

zondag 3 april 2011

bleibet hier und wachet mit mir

bleibet hier und wachet mit mir
wachet und betet, wachet und betet





In zijn doodsangst vraagt Hij ons bij Hem te blijven, met Hem te waken en te bidden. Er voor Hem te zijn omdat wij als mensen weten wat het is om te lijden. Hij vraagt ons om ons niet in slaap te laten sussen, om niet van de weg af te dwalen, maar met onze volle aandacht bij Hem te blijven in goede en slechte tijden.

dinsdag 15 maart 2011

Agnus dei

Het is bijna onmogelijk om in woorden te vatten wat het lijden van Christus betekent. Het is een inzicht dat diep in de ziel wortelt en zich moeilijk naar gewone taal laat omzetten. Ik ga toch een poging doen...al was het alleen maar om mezelf te herinneren wat het inzicht was toen ik vandaag dit stukje van het openingskoor van de Mattheus Passion beluisterde.


Seht - wohin ? - auf unsre Schuld.
Zie - waarheen ? - op ons vergrijp

All Sünd hast du getragen,
Alle zonden heeft U gedragen,

Sonst müssten wir verzagen.
Anders moesten wij wanhopen.

Sehet ihn aus Lieb und Huld,
Zie Hem, uit liefde en genade,

Holz zum Kreuze selber tragen.
Zelf het kruishout dragen.

Door het lijden laat jezus zien dat hij zoveel van ons houdt en ons dat zo graag wil laten weten dat hij zelfs bereid is om de last van het (ons?) kruis te dragen. Hij laat ons daardoor zien hoe je lief hebt, in woord en gedachte in doen en laten. Hij laat ons de liefde van God weer ervaren.

Verder geeft de idee dat hij heeft geleefd, bemind en geleden als een mens van vlees en bloed met zowel fysieke als mentale pijn en liefde ons houvast. Onze God weet immers wat het is om mens te zijn. Wij kunnen met hem delen wat wij ervaren omdat “hij het weet”. Sterker nog hij laat ons zien hoe en waarvoor wij moeten leven en sterven: voor de liefde.

Als laatste neemt hij ons een zware last van de schouders door het of ons kruis te dragen. Hij neemt onze zonden weg en met zonden denk ik aan leven en lijden zonder God en dus een leven zonder te beminnen, zonder liefde. Hij doet dat door te laten zien dat als je je kruis draagt je altijd terugkomt bij God. Hij laat ons zien dat het leven niet uitzichloos lijden is, maar dat het leven en het lijden dat daarbij hoort altijd eindigt bij de Vader. Het eindigt dus altijd bij de liefde.  

donderdag 10 maart 2011

Vasten


De Heer zegt: Keer terug tot mij met heel je hart. Keer terug tot de Heer, want hij is genadig en liefdevol, geduldig en trouw. Joël 2:12-13

Dat is wat ik ga doen met de vasten. Niet stoppen met snoepen, geen zelfkastijding, maar terugkeren tot Hem: wetende dat hij mij lief heeft zoals ik ben en dus dat ik mezelf lief mag hebben zoals ik ben.

vrijdag 4 maart 2011

The truth the whole truth and nothing but the truth...

De afgelopen weken ben ik op zoek geweest naar een nieuwe kat. Een maatje voor Saga. Ik denk dat het goed voor haar is om weer een poezenvriendje te hebben. Ik denk dat ze soms een beetje eenzaam is en dat ze graag weer samen met iemand zou spelen en slapen. Ik weet dat echter niet.

Vandaag realiseerde ik me echter dat ik websites met poezenplaatjes bekijkend niet echt zoek naar een maatje voor Saga. Ik zoek naar poezen die lijken op Saga of als ik eerlijk ben, naar poezen die lijken op Freia. Of, als ik nog eerlijker ben, naar Freia. Maar die kan ik niet vinden....

Zo lang ik blijf zoeken naar Freia, ga ik waarschijnlijk geen nieuwe kat vinden. Welke foto voldoet immers aan zulke hoge vereisten? Ik moet dus diep ademhalen en op een andere manier gaan zoeken. Maar hoe? Kan ik nu wel zoeken naar een andere kat? Moet ik gewoon wachten tot er op een bepaald moment een nieuwe kat mijn leven in komt wandelen? Of, is het goed zo en hoeft Saga helemaal geen maatje te hebben?

dinsdag 15 februari 2011

Freia: ergens in 1998 -15 februari 2010




Memories are Golden



They say memories are golden.

Well, maybe that is true.

I never wanted memories

I only wanted you.



A million times I needed you,

A million times I cried.

If love alone could have saved you,

You never would have died.



In life I loved you dearly,

In death I love you still.

In my heart you hold a place

No one could ever fill.



If tears could build a stairway,

And heartache make a lane.

I'd walk the path to heaven,

And bring you home again.



Our family chain is broken,

And nothing seems the same.

But as God calls us one by one,

The chain will link again.



Author Unknown

woensdag 2 februari 2011

Augustinus

De dood is niets. Ik ben slechts naar de andere kant.
Ik ben mezelf, jij bent jezelf. Wat we voor elkaar waren zijn we nog altijd.

dinsdag 25 januari 2011

Moeder van God


Als je haar volgt, verdwaal je niet.

Als je haar aanroept, wanhoop je niet.

Als je aan haar denkt, vergis je je niet.

Als zij je steunt, val je niet.

Als zij je beschermt, vrees je niet.

Als zij je leidt, word je niet moe.

Als zij je begunstigt, bereik je je doel



(Bernardus van Clairvaux)

vrijdag 21 januari 2011

292




1000-708=292

zondag 16 januari 2011

Sommige woorden hebben geen extra tekst nodig...

 

 “To live in this world, you must be able to do three things: to love what is mortal; to hold it against your bones knowing your own life depends on it; and, when the time comes to let it go, to let it go.” Mary Oliver

 

 



donderdag 13 januari 2011

Lord of the rings



Nobody can carry your burden for you, but...you can be carried...or as Samwise Gamgee says to Frodo in "Return of the King":


"I cannot carry it for you, but I can carry you"


So...If I can ever carry you...let me know...