woensdag 24 oktober 2007

Olifant

(foto ook van www.rijnmond.nl, nieuws van 22 oktober 2007)
Laat het duidelijk zijn dat ik tegen circussen met wilde dieren ben, maar onderstaand nieuwsbericht van http://www.rijnmond.nl/ (nieuws van 22 oktober 2007) levert wel een prachtig beeld op.

Circusolifant ontsnapt in R’dam Overschie
22 oktober 2007
Een onoplettende bewaker van circus Renz-Berlin heeft ervoor gezorgd dat een olifant korte tijd de benen nam in Rotterdam-Overschie.
Het beest was tijdens de koffiepauze van het personeel over een hek geklommen en deed zich tegoed aan de bomen in de Van Adrichemstraat. Gealarmeerde agenten hebben het circus op de hoogte gebracht, waarna olifant Jumba weer op het terrein van Renz-Berlin is gezet. Jumba is samen met haar drie collega-olifanten no
g tot en met zondag te zien.

Het zal je maar gebeuren als je je Jack Russellterrier aan het uitlaten bent en je staat oog in oog met een olifant die rustig aan een boompje staat te peuzelen. In het bijzonder de formulering een olifant die de benen neemt en een olifant die over een hek heen klimt vind ik getuigen van literair talent.
Andere bijzonder fascinerende berichten over wilde dieren op www.rijnmond.nl: "Gorilla bokito heeft de waterpokken" (nieuwsbericht van 24-10-2007), "opgezette aap in boom Hardinxveld" (nieuwsbericht 24-10-2007)...

Geen opmerkingen: