dinsdag 16 oktober 2007

Zelfvertrouwen

Een tijd lang heb ik op mijn bureau op het werk een ansichtkaart gehad met daarop een bruine beer die op twee poten loopt in de avondzon. Je ziet de beer van opzij. Beren kunnen niet helemaal rechtop lopen en daarom hangen zijn schouders en zijn hoofd een beetje. De tekst onder deze kaart is "when you're just not good enough".

Ik heb die kaart gekocht omdat hij precies weergaf hoe ik me toen voelde "just not good enough". Dat gevoel is met de jaren wel minder geworden, maar soms steekt het weer de kop op. Er zijn twee vervelende dingen die voortvloeien uit dit gebrek aan zelfvertrouwen: (i) ik zie overal, ja overal, mensen die beter (in wat dan ook) zijn dan ik en (ii) ik ben heel gevoelig voor bevestiging/afwijzing.

En dat moet afgelopen zijn. Nu. Ik vertik het om de rest van mijn leven mijn kop te laten hangen zoals die beer op de ansichtkaart omdat ik het gevoel heb dat ik niet goed genoeg ben. Het wordt tijd om vertrouwen te hebben in mezelf.

Dus...er is werk aan de winkel :-)

2 opmerkingen:

Unknown zei

Je mag er zijn!!!
Of zelfs: Je moet er zijn
Uit genade
Amen

Véronique zei

hmmm, moeilijk om hier op te reageren zonder jouw behoefte aan bevestiging to vervullen :). ik houd van je en je bent een fantastisch mens. en ik heb goede hoop dat je daar zelf snel achter komt.